Earl Thomas i Hillerød, 4. marts 2007

Overdrivelse fremmer forståelsen !

Hiv stikket ud !

Jeg var gæst i Hillerød Slotsbio onsdag den 4. april 2007, hvor Earl Thomas og hans danske backing gruppe under ledelse af den fabelagtige Michael Lee Rasmussen, gav en koncert der burde have vært udsolgt og kaldt alle indbyggere i Hillerød og omegn til i Slotsbio.

Selv bor jeg (i denne sammenhæng – desværre) lagt fra Hillerød, men jeg synes virkelig at man som indbygger i en af Danmarks dejligste byer der har et af Danmark mest veldrevne musiksteder.

En fed aften med Earl Thomas
Denne aften var det med en udsøgt blues-, soul-, gospel- og rock-sanger der gav et show, der med garanti gav alle lyttere en stærk og mindeværdig aften, uanset alder og tidligere musiksmag, for her var der tale om en artist der i sit talent og repertoire valg langt over gik hvad man kunne forvente.

Han var simpelthen skide dygtig og med den meget stærke og svingede backing gruppe som han har fået spillet sammen under hans europæiske besøg, ja så var der tale om verdensmusik når det er allerbedst.

Earl Thomas spillede bl.a. en del fede blues numre som han selv havde lavet fx Higher Ground, samt kopinumre som fx Brown Suger fra Rolling Stones, det gamle T. Rex nummer Get it On – som han sagde – i en sjælfuld version der var fundet back in “Earl Thomas Street”, foruden I’d rather go blind, et super blues nummer med en forrygende guitar solo af danske Michael Rasmussen, for hen mod slutningen at giver 3 eksempler på Plantation Gospel musik fra hans seneste plade, musik fra den tid da vores hvide forfædre havde hans sorte forfædre som slaver i Tennesee, et par virkelig stærke sange der nærmest gjorde Slotbio til en lille kirke i en lille by i en amerikansk sydstat.


Kom ned i Slotsbio
Og det allerbedste for alle der bor i Hillerød, det er fedt at opleve hvor fedt et sted og hvor dejligt et publikum der har fundet sammen om arrangementerne i Slotsbio.

Hvor i Danmark finder man en så smuk musiksal med så fed en lyd, en venlig frivillig, men bestemt yderst kompetent betjening, et glimrende udvalg af landets bedste øl, også Hillerøds egen stjerne Brøckhouse og det meste til priser der ligger langt under hvad du må betale for det samme de fleste andre steder i hovedstaden.

Hillerød bedre en Horsens ?
En pragtfuld aften og jeg er sikker på jeg vender tilbage til Hillerød næste gang jeg hører om arrangementer i Slotsbio, og jeg vil mene at der stadig er plads til flere.

Hillerød er på vej ind på det musikalske Danmarks kort med på linie med Roskilde, Tønder , Skagen og senest Horsens.

I gør det bare ikke med de største koncerter, men med de bedste koncerter i en sublim kvalitet, med et lydniveau hvor musikken lyder godt i en sal hvor alle kan både se og høre hvad der foregår.

Det kunne de store festivalbyer lære meget af.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top